Wat je niet wilt op je bruiloft

Ik denk dat ik ze inmiddels wel gevonden heb. Na zeven jaar bruiloften fotograferen is mij steeds duidelijker geworden wat de valkuilen zijn waar veel brides and grooms to be in trappen. Veel bruidsparen die bij mij komen hebben echt geen idee wat ze gaan mee maken, waar ze op moeten letten en hoe zo’n dag ook gevierd kan worden. Daarom voor jullie deze blog met de absolute don’ts op je bruiloft. Dingen die je gewoon echt niet wilt en die makkelijk te verhelpen en te voorkomen zijn zodat jullie bruiloft echt een onvergetelijke dag wordt.

RACE TEGEN DE KLOK.

Ja ik weet het, jullie trouwen maar een keer en dus wil je er alles uithalen. Stiekem snap ik dat wel. Maar wat echt funest is voor de sfeer op jullie dag is het continue op de klok moeten kijken. Houd de tijden ruim aan, zorg dat je op de dag zelf genoeg mogelijkheden krijgt om echt even in het moment te leven en dat je niet continue van hot naar het hoeft te rijden. Kies liever één fotolocatie dan drie uit en een locatie op wandelafstand is zoveel leuker dan een uur in de auto te moeten doorbrengen.  

HAPPY DAGGASTEN HAPPY BRUIDSPAAR.

Het klinkt een beetje als gelukkige kinderen gelukkige ouders. En er is hier heel veel op tegen te spreken. Want jullie moeten de dag toch gewoon vieren zoals jullie dat zelf willen? Ja dat absoluut, ik zal ook nooit aanraden om jullie bruiloft vorm te geven op basis van meningen van anderen (hoe belangrijk deze mensen ook voor jullie zijn).

Maar waar ik hierbij op doel is wanneer jullie daggasten zich thuis voelen, jullie je ook thuis voelen. Niets is zo sfeerdodend als daggasten die trek hebben, dorst hebben, met verbrande rode hoofdjes in de brandende zon moeten zitten, die koud en verkleumd in de regen moeten staan enz.

Ehm oke Romy moeten we het dan maar gewoon niet vieren?

Ja zeker wel. Je mag heus wel wat van je daggasten verwachten op gebied van inzet. Maar probeer hen wel altijd tegemoet te komen. Zorg voor genoeg hapjes en drankjes zodat jullie daggasten ten alle tijden zijn voorzien in eten en drinken, leg zonnehoeden, zonnebrandcrème en flesjes water neer als jullie trouwen op een hele hete dag, zorg voor paraplu’s, poncho’s en een warm drankje als jullie daggasten net een regenbui hebben moeten trotseren. Het is een beetje een wisselwerking. Als jullie goed zorgen voor je daggasten zorgen jullie daggasten in ruil daarvoor voor die spetterende lach, liefdevolle knuffel, traan, speech en grap (en ja dat zouden ze ook heus wel doen zonder jullie goede zorgen, ze zijn er immers niets voor niets bij, maar die lach wordt misschien toch net iets breder met een gevulde maag en een opgewarmd hart). Leg ze in de watten en ga er dan zelf naast liggen.

DE BOEL DE BOEL LATEN.

Ik zie het niet vaak. Maar zo nu en dan kom ik bruidsparen tegen die helemaal anti planningen zijn, niet van de lijstjes, niet van de orde. Die willen gewoon een relaxte en ongedwongen dag, klaar, BASTA!

Als jullie geen plan maken, als het bij anderen niet duidelijk is wat jullie willen, als jullie geen lijstjes maken, dan vliegen alle keuzes en teleurstellingen jullie om de oren op de dag zelf. Een relaxte en ongedwongen bruiloft vereist vooraf wel planning en vertrouwen in de mensen die helemaal weten wat jullie verwachten en wat jullie willen.

Communiceer al jullie wensen naar jullie ceremoniemeester of weddingplanner.  Deze zal voor jullie alles in de gaten houden, onopgemerkt dingen aanvullen, bijsturen en beslissingen nemen over plotselinge ‘noodsituaties’ zonder dat jullie daar zelf erg in hebben. Dus maak die planning, wat mij part zeer uitvoerig en tot in de details, geef dit aan jullie ceremoniemeester of weddingplanner en laat het vervolgens los om die ongedwongen en relaxte bruiloft zonder zorgen te vieren.

OMDAT MIJN VADER/MOEDER/OPA/ TANTE/ HOND DAT WILT.

Hier kan ik echt heel kort (door de bocht) over zijn (en ja, dit is natuurlijk ook echt iets persoonlijks en afhankelijk van je karakter en familiegeschiedenis) maar vier jullie dag zoals jullie dat willen. Zonder rekening te houden met al die meningen van anderen. Dit is jullie dag!

Willen jullie trouwen met een hechte groep familie en vrienden maar nodigt je tante die je al vijf jaar niet hebt gezien zichzelf uit?  NON.

Willen jullie een relaxte en ongedwongen dag buiten in het bos maar willen je ouders dolgraag dat je de bruiloft viert bij het partycentrum van Ome Henk omdat Ome Henk momenteel een beetje krap bij kas zit? NON.

Wil jij dolgraag je oma als getuige vragen maar heeft een vriendin laten doorschemeren dat zij die rol wel ziet zitten en omdat je haar niet wilt kwetsen vraag je je oma toch maar niet. NON. 

Ook mensen die van jullie houden kunnen egoïstisch zijn en aan jullie belang of wensen (bewust maar meestal onbewust) voorbijgaan. Maak dit niet tot jullie probleem. Dat betekent niet dat je je als een hork  hoeft te gedragen en andermans gevoelens niet serieus hoeft te nemen. Maar als jij eerlijk en met liefde vanuit jouw hart spreekt en je wensen onderbouwd en met respect voor hun gevoelens kenbaar maakt dan zou die ene tante, vriendin, Ome Henk, je vader of je moeder het moeten snappen en jullie wensen moeten respecteren.  That’s real love.

Zo dat waren ze, de absolute DON’TS op je bruiloft.

Benieuwd naar de absolute DO’s? Laat dan even een berichtje achter en wie weet kruip ik dan weer achter de laptop voor een nieuwe blog!

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

tell me your story!

Ben je benieuwd naar mijn beschikbaarheid, heb je vragen of ben je gewoon nieuwsgierig? Stuur mij vooral een berichtje & let's meet!

submit

YAY! Bedankt voor jullie berichtje. Ik stuur jullie binnen 24 uur een reactie. Er iets is misgegaan, probeer het alsjeblieft nog een keertje!