3 Tips △ Voor een onvergetelijke bruiloft

Over een uurtje heb ik een kennismakingsgesprek met een bruidspaar voor aankomend seizoen. Ik vroeg mijzelf af; wat ga ik dit bruidspaar meegeven? Wat wil ik voor hen verhelderen of uitleggen? Volgens mij zijn daar meer aanstaand bruidsparen nieuwsgierig naar. Vandaar deze blog, mijn 3 tips voor bruidsparen om jullie dag persoonlijker, fijner en onvergetelijker te maken.

T I P 1 – K E E P. I T. R E A L.

Ken jij jezelf en je verloofde? En dan bedoel ik dus echt goed? Weten jullie wat jullie belangrijk vinden en wat niet? Waar worden jullie gelukkig van en wat vind je echt belangrijk? Bouw op basis van deze uitkomst jullie trouwdag op, en niet op wat algemeen bekend is of wat je gewend bent.
Er is geen handboek voor een bruiloft, een bruiloft is een feest. JULLIE feest, een persoonlijk feest! Maak je eigen planning die bij jullie aansluit.

Even een voorbeeld:
Jullie zijn beiden geen ochtendmensen en genieten enorm van uitslapen en de dag samen opstarten. Waarom zou je dan op je trouwdag om 06:00 s’morgens al in de make-up gaan?

Kortom doe wat je hart je in geeft. Er is geen planning die je moet volgen, locatie die je moet kiezen. Je kunt echt alles op jullie manier doen. Juist door het helemaal op je eigen manier te doen creëer je een authentieke bruiloft, een bruiloft als geen ander.

T I P 2 – G R O E P S F O T O ‘ S

Groepsfoto’s. De ene trouwfotograaf kan er geen genoeg van krijgen, de ander wenst graag een kort en krachtig lijstje zodat er daarna weer echte, ongedwongen en niet-geregisseerde groepsmomentjes kunnen worden gemaakt. Zoals een spontane proost, een gezellig kletsmoment, die heerlijke knuffel aan je vriendin, of je oma die net lekker even in jouw armen knijpt en je stevig vasthoud. Momenten die er echt toe doen.

Ik snap wel dat bepaalde groepsfoto’s echt belangrijk voor jullie kunnen zijn. Bijvoorbeeld met jullie gezinnen, je opa en oma en een gezellige grote groepsfoto waar iedereen te zien is. Maar voordat je die mega lange lijst opstelt en daarmee behoorlijk wat ‘ongedwongen tijd’ van je bruiloft afsnoept; ga bij jezelf te rade wat je belangrijk vind; de geposeerde doordraaishow of de losse en verhalende variant.


T I P 3 – W A T. D O E T. E R. E C H T. T O E ?

Wat willen jullie van jullie trouwdag onthouden? Hoe willen jullie dat jullie gasten op de dag terugkijken? Het lekkere eten? Het waanzinnige feest? De mooie gesprekken bij het kampvuur? Jullie pure geloften? Sta eens stil bij het gevoel dat je graag aan je dag zou willen overhouden. Op die manier kun je ook beter bedenken welke middelen er nodig zijn om dat gevoel en die beleving te bereiken.

Dingen die ik als fotograaf altijd onthoud? Momenten waar de persoonlijke snaar word geraakt. De Hakka van vrienden voor de bruidegom, persoonlijke geloften waarbij de liefde zo puur wordt omschreven dat alles stil word, muziek wat zo binnenkomt dat je ongewild een traan voelt rollen, een knuffel die veel meer is dan een knuffel, een blik die zoveel meer is dan een blik alleen.

Ik vind het heerlijk als er op een bruiloft een sfeer ontstaat waarin mensen loskomen, nader tot elkaar komen en de oppervlakkige beleefdheden plaatsmaken voor diepe gesprekken en ongeremde lachsalvo’s.

Hoe je dit kunt bereiken?

  • Spreek jezelf uit aan jullie vrienden en familie dat jullie het mooi en fijn vinden als zij iets zouden willen spreken, zingen, maken op jullie trouwdag. Niets triester dan rake woorden die nooit worden uitgesproken omwille van onzekerheid of misplaatste verwachtingen.
  • Good things take time. Maak een ruime planning waarbij je niet hoeft te haasten.
  • Creëer een fijne omgeving. Het perfecte argument om je helemaal uit te leven op de styling. Een knus kampvuur, honderden kaarsen, lichtstrings, live muziek, een kleed om op te liggen en samen naar de sterren te kijken onder het genot van een kopje koffie, geen stoelen bij de ceremonie maar hangmatten. Leef je uit, make it comfortable.

Dat waren ze, mijn 3 tips!
Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

tell me your story!

Ben je benieuwd naar mijn beschikbaarheid, heb je vragen of ben je gewoon nieuwsgierig? Stuur mij vooral een berichtje & let's meet!

submit

YAY! Bedankt voor jullie berichtje. Ik streef ernaar jullie aanvraag binnen drie werkdagen te beantwoorden. Er iets is misgegaan, probeer het alsjeblieft nog een keertje!