Romy Dermout Photography » Wedding Photography // Captures love stories

Cherished // 2016

 

Mijn eerste jaar als fulltime fotograaf. Wat een jaar, en wat heb ik dit jaar ontzettend veel geleerd, gezien, genoten en natuurlijk ook; hard gewerkt. Maar liefst 29 prachtige bruiloften heb ik mogen vastleggen. 58 mensen die mij een heel intiem kijkje hebben gegeven in hun leven, mij hun verhaal hebben toevertrouwd en zich hebben opengesteld. Elk bruidspaar heeft lief en leed gedeeld en zij hebben mij allemaal geroerd met hun prachtige eigen geloften, tranen, humor, hechte vriendschappen of fanatiek betrokken familieleden.

Wat ik dit jaar heb gemerkt is dat het lastig kan zijn om balans te houden als je passie je werk is geworden. Naast fotograferen komen er een heleboel andere werkzaamheden bij kijken. Een kleine greep uit mijn werkzaamheden van dit jaar; de mailbox bijhouden, telefoon- en kennismakingsgesprekken voeren, website en social media up-to-date houden, fotoalbums maken, foto’s editen, blogs maken en schrijven, administratie op orde houden, ritjes van en naar het postkantoor, de beurs Engaged en natuurlijk netwerken. Ik heb van dit alles ontzettend genoten en met veel liefde en enthousiasme gedaan. Ik moet echter wel bekennen dat ik zo aan het einde van het jaar merkte dat ik heel erg zin had in helemaal niets doen. Ik had zin om mijzelf stierlijk te vervelen, nutteloos door het bos te wandelen, mijn pony’s weer eens wat aandacht geven en vooral wat meer tijd met mijn gezin door te brengen. Ik voelde me daar een beetje rottig over, is dit het dan wel voor mij? Maar na wat navraag bij mijn collega’s blijkt dat de meeste bruidsfotografen hetzelfde ervaren en zo rond december de onhoudbare drang krijgen om in pyjama onder een dekentje op de bank te kruipen en 24/7 te Netflixen. Ah, heel gebruikelijk dus. Ik maakte gewoon kennis met een van de perikelen van een bruidsfotograaf.

Dat heb ik deze maand dan ook geprobeerd; vervelen. En hoewel het niet altijd lukte heb ik genoten van elke vrije en luie minuut op de bank met een cappuccino en Gilmore Girls on my screen. Dat is maar goed geweest ook want door deze ‘break’ ben ik weer opgeladen en heb ik weer enorm veel zin om alle prachtige (liefdes)verhalen van 2017 te gaan vastleggen. Maar eerst, een fijn overzicht van een paar mooie herinneringen aan mijn fotografiejaar 2016.

Een heel gelukkig, liefdevol en gezond nieuwjaar gewenst allemaal!

Send us a message Share onFacebook tweet totwitter Pin toPinterest

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*