Romy Dermout Photography » Wedding Photography // Captures love stories

Eindelijk hebben jullie het gedaan;  een fotoshoot geboekt. Jullie moesten wel even een drempeltje over want tja voor de camera staan is zeker niet jullie grootste hobby (of misschien wel, dat kan natuurlijk ook).
Geloof mij; geen zorgen. Ook als je bijna in je broek piest van de zenuwen of je oogleden ineens onbedaarlijk beginnen te trillen; het komt goed!

We gaan er iets prachtigs van maken.
Vertrouw en laat los zijn hier de magische woorden.

FSC_08331

Maar dan komt de volgende vraag; wat trek je eigenlijk aan? Je hele kledingkast lijkt ineens ongeschikt en je struint heel internet af naar de perfecte outfit. Van inspiratie uit de Vogue tot Pinterest, uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer en ben je nog bijna in staat om die fotoshoot te cancellen ook…

Daarom voor jullie deze ‘What to Wear handleiding’

  1. Trek iets aan waar je je comfortabel in voelt. Die tankini kun je dan wel helemaal het einde vinden op het lichaam van Kate Moss. Het is misschien voor jou een klein beetje te veel van het goede; ken je eigen grenzen.
  2. Less is more, te veel printjes, kleurtjes en kleinigheidjes ogen al snel rommelig op de foto. Keep it simple.
  3. Kies een outfit die past bij de fotolocatie. Huh wat bedoel je daarmee? Als fotograaf kijk ik naast composities ook naar kleurencombinaties. Zo heb ik ervaren dat het in een mooi groen bos niet fijn fotografeert met kleuren als blauw en rood. Dit past gewoonweg niet bij de omgeving en mijn manier van foto’s bewerken. Kleuren die het wel goed doen? Zachte natuurtintjes, pastelkleurtjes,  een gezellig bloemenprintje, maar vooral; lichte kleding. Vermijd hele donkere kleding en liever geen zwart.
  4. Dames en heren pak uit; altijd al een professioneel make-upje willen proberen? Die haarkleur willen hebben? Dit is het moment.
  5. Heb je nu nog steeds geen idee?
    Dames trek een fijne zwierige jurk aan waar je je helemaal de bom in voelt, sandaaltjes erbij en jij bent er klaar voor!
    Mannen trek een nette lichte pantalon (of korte broek, ook altijd goed) en een fris effen shirt/blouse (kekke hoedjes en vlinderdassen; altijd tof); helemaal tiptop!
  6. Vergeet niet waar het echt omdraait; jullie! Kleding is bijzaak, dus blijf zeker niet te lang tobben over je kledingkeuze.

FSC_8368

Let’s rock this photoshoot!

 

Send us a message Share onFacebook tweet totwitter Pin toPinterest

Ik bedacht mij ineens; die fijne Toscaanse bruiloft staat nog niet op de blog.
Ja, wel een kleine preview maar er waren nog zoveel fijne beelden die ik graag wilde delen. Dus bij deze komt die alsnog!
De Toscaanse bruiloft van dit toffe Duitse koppel Christina & Jan vond plaats om een adembenemende plek; het echte Toscane zoals je dat kent van de reisbrochures.

Destination weddings zijn voor mij echt een feestje.
Uit je comfort zone stappen, in je uppie het vliegtuig in, in je uppie over onbekende snelwegen scheuren in een onbekende huurauto en genieten van een compleet andere omgeving en temperaturen: I LOVE IT.
Dit keer ging ik niet in mijn uppie maar met vriendlief en wat genoten we!
Even een ‘kinderloos’ weekend onder de Toscaanse zon; het was genieten.

De bruiloft van Christina & Jan was relaxed, zomers en geheel in het Duits.
Hoewel ik wel een enkel woordje Duits spreek gingen de geloften en speeches wel een beetje aan mij voorbij.
Maar de emoties en reacties blijven hetzelfde en daar kan ik als fotograaf alles mee.

Geniet even mee van deze prachtige bruiloft onder de Toscaanse zon!

 

Weddingplanner Kathrin van Con Amore Weddings
Trouwlocatie: Borgo di Castelvecchio 

Send us a message Share onFacebook tweet totwitter Pin toPinterest

Je geliefde is op zijn knieën gestort, jij hebt ja gezegd en nu zijn jullie losgelaten in de chaos van de trouwwereld. Het vinden van een trouwjurk, trouwlocatie, styling, fotograaf, cateraar en noem het maar op. Het is zo makkelijk nog niet. Internet is fijn, maar kan jullie ook het gevoel geven dat het nooit goed is, dat de juiste keuze nooit kan worden gemaakt omdat het aanbod eindeloos lijkt.

Daarom deze blog voor jullie, want hoe kies je nou een trouwfotograaf die helemaal bij jullie past?

FSC_9497

Stijl

Er zijn honderden fotografen met ieder een verschillende manier van fotograferen. Houden jullie van echte spontane beelden (journalistiek) of liever meer van de gestylde romantische portretten (fine art)?
Willen jullie vooral humor terugzien in jullie trouwfoto’s of houden jullie juist van subtiliteit en elegantie?

Dan heb je ook nog de verschillende bewerkingen die een fotograaf toepast. Houden jullie van donkere of van lichte foto’s? Houden jullie van een moderne bewerking of vinden jullie de ‘analoog look’ geweldig? Kortom welke sfeer willen jullie terugzien in jullie trouwfoto’s? Ook de door jullie gekozen trouwlocatie is van invloed. Als jullie helemaal verliefd zijn op lichte en heldere foto’s maar jullie geven elkaar het ja-woord in het donker onder de sterrenhemel wees dan bewust van het feit dat jullie die lichte en heldere foto’s niet zullen krijgen, de fotograaf zal het immers moeten doen met de omstandigheden die er op jullie grote dag zijn. Trouwen jullie onder slechte lichtomstandigheden? Kijk dan of de fotograaf genoeg werk kan laten zien waaruit blijkt dat er voldoende kunde en kennis in huis is om hier mee om te gaan.

Enkele zoektermen waarop jullie verschillende stijlen kunnen ontdekken: moody, journalistiek, fine art, elegant, rauw, visual storytelling, lifestyle photography, analoog fotografie, looks like film.

FSC_9615

De fotograaf

Oké, jullie weten nu een beetje welke fotografie stijlen er bestaan en welke het beste bij jullie past.
Nu nog opzoek naar een fotograaf die bij jullie past.
En nee je hoeft geen ‘besties for life’ te worden (hoewel… altijd leuk) maar het is natuurlijk wel fijn dat de persoon – die jullie zo close meemaakt op een van de belangrijkste en intiemste dagen van je leven-  je geen irritaties maar juist een fijn gevoel bezorgd.

Wat zijn jullie voor mensen? Zijn jullie rustig, introvert en willen jullie zo min mogelijk merken van de aanwezigheid van de fotograaf? Of zijn jullie juist uitbundig en zou je niet weten wat je aan moet met zo’n stille fotograaf op de achtergrond? Elke (goede) fotograaf schrijft zo nu en dan verschillende blogs en heeft een stukje over zichzelf geschreven. Het is zeker geen overbodige luxe om eens wat tijd te besteden aan het lezen daarvan. Dit zegt namelijk veel over de persoonlijkheid van de fotograaf zelf; Is deze persoon open? Eerlijk? Vrolijk? Afstandelijk? Vinden jullie zijn of haar humor leuk?

Kortom kies een fotograaf met een persoonlijkheid waar je je fijn bij voelt en het belangrijkst; waar je het meest jezelf kunt zijn.

De ene fotograaf is namelijk de ander niet, net zoals geen enkel bruidspaar hetzelfde is.

yara__martijn_-_blog_5

Betrouwbaarheid / Professionaliteit 

Tot slot; jullie trouwen maar een keer. Die trouwfoto’s kunnen jullie niet even overdoen. Vertrouwen hebben in jullie fotograaf is daarom misschien wel het aller belangrijkst. Niet alleen kun je zo optimaal ontspannen op de grote dag zelf, de fotograaf kan zijn werk ook enkel het beste uitvoeren indien hem of haar alle vrijheid en vertrouwen wordt gegeven deze naar eigen inzicht vorm te geven. Want dat is toch waar je voor kiest bij het kiezen van een fotograaf; zijn of haar eigen inzicht.
Dit vertrouwen kunnen jullie enkel krijgen als je weet dat je te maken hebt met een professional.

Een professionele fotograaf heeft voldoende ervaring, werkt met goede apparatuur, heeft alle risico’s -zoveel als mogelijk- uitgesloten (bijvoorbeeld door het dubbel wegschrijven van de foto’s zowel in de camera op locatie, als thuis op de harde schijven) en is ten alle tijden voorzien van back-up apparatuur.

Maar hoe kun je nou achter je computer zien of je te maken hebt met een professional of een amateur? De professional herken je aan een goed opgezette en een recent geupdate website, is actief op Social Media, heeft voldoende portfolio materiaal waaruit zijn/of haar EIGEN skills duidelijk worden,  hanteert marktconforme prijzen, heeft reviews van bruidsparen en is open over zijn of haar visie en werkwijze.

domaine-dheerstayen-romy-dermout-photography-11

Ik hoop dat jullie wat wijzer zijn geworden en na het lezen van deze blog wat gerichter kunnen zoeken naar de trouwfotograaf die het beste bij jullie past. En drink vooral eens een kopje koffie of thee met de door jullie gekozen fotograaf om te kijken of die klik er ook echt is.

.

Succes & Geniet!
Send us a message Share onFacebook tweet totwitter Pin toPinterest